december 2016

lör17decOnlinesön26febPerceptioner(Online) Typ av Arrangemang:Utställning

Info

Perceptioner, undersidaKonstakademien återtar Salarna efter Nationalmuseums drygt tre år långa närvaro med att visa verk av dagens aktiva ledamöter (konstnärer, arkitekter och hedersledamöter) i Kungl. Akademien för de fria konsterna. Utställningen visar receptionsstycken samt verk ur ledamöternas samling till förmån för Konstakademiens verksamhet.

Den sammanbindande utställningstiteln ”Perceptioner” markerar att ledamöterna var och en bjuder in och erbjuder olika vägar för publiken att se konst, såväl bild- som byggnadskonst.

Receptionsstycken kallas verk som ledamöterna skänker till Akademien som ett tecken på att ledamoten accepterat sin plats. Detta är en tradition som pågått i stort sett sedan Akademien grundades och totalt omfattar antalet receptionsstycken idag drygt 300 objekt.

Hösten 2015 skänkte ledamöterna verk till en samling, som är till salu och säljs till förmån för att utveckla Konstakademiens verksamhet. För information om priser och försäljning kontakta intendent Elisabeth Alsheimer Evenstedt, elisabeth.alsheimer@konstakademien.se.

 

Obs. Stängt 24 dec 2016 – 8 jan 2017