augusti 2021

lör28aug(aug 28)12:00lör02okt(okt 2)16:00Anneli NiseUtställningsstipendiat28 augusti - 2 oktober Typ av Arrangemang:Utställning

Info

Jag bearbetar tillstånd och upplevelser som iklär sig gestalter, rum eller ting. Det är möten i och utanför mig som bearbetas, tillstånden fluktuerar och smiter undan, det blir svårt att ge dem namn. Jag målar mitt liv, enkelt uttryckt.

Processen startar aldrig med någon förlaga utan det är letande, tillägg och borttorkning tills jag kan se något som ropar på mig och påminner mig om mitt inre, ibland utan att veta att det fanns där.

                                                                                      Anneli Nise

Anneli Nise, f. 1964 och verksam i Stockholm, målar uteslutande i olja på duk i mindre format. Hon är utbildad vid Konstfack i Stockholm och är bl a representerad med verk i Västerås Konstmuseum och Statens Konstråd.

2019 mottog Anneli Nise Konstakademiens utställningsstipendium ur Folke Hellström-Linds fond. Stipendiet omfattar en utställning vid Konstakademien, medel för att genomföra utställningen samt en utställningskatalog. I utställningen som öppnar 28 augusti visas flertalet målningar i olja på duk från 2014-2021.