Ekonom

Konstakademien anställer ekonom med tillträde snarast

Om arbetet

Konstakademien söker en kvalificerad ekonom med erfarenhet av löpande bokföring, kund- och leverantörsreskontra, avstämnings- och bokslutsarbete samt att upprätta årsredovisningar och inkomstdeklarationer.

I arbetet ingår budget-, prognos- och uppföljningsarbete tillsammans med Ständig sekreterare för Konstakademien.

Arbetsuppgifterna innefattar lönehantering och löpande personalredovisningar.

Konstakademien använder Fortnox webbaserade redovisningssystem.

Om dig

Konstakademien söker en högskoleutbildad ekonom som vill och kan arbeta flexibelt och självständigt, som är drivande, noggrann, strukturerad, ansvarstagande och tålmodig. Du måste vara analytisk, kommunikativ och förstå vikten av hög servicenivå.

Du har:
– Flerårig arbetslivserfarenhet som ekonom och gärna från liknande verksamheter. 
– Utmärkta kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Omfattning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på halvtid (50%) med tillträde snarast.                             Konstakademien tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan med personligt brev och CV som skickas till Ständig sekreterare Elisabeth Alsheimer Evenstedt elisabeth.alsheimer@konstakademien.se.
Senast den 25 september 2022.                         

Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Elisabeth Alsheimer Evenstedt 070-625 06 20.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om Konstakademien

Konstakademien/Kungl. Akademien för de fria konsterna bildades år 1735 och har som uppdrag att främja de fria konsterna. Ledamöterna är konstnärer, arkitekter och hedersledamöter.

I den egna fastigheten på Fredsgatan 12 i centrala Stockholm bedrivs en öppen verksamhet med utställningar, föreläsningar och kulturarrangemang samt ett eget kafé | restaurang.

Konstakademien är även hyresvärd för ett 20-tal hyresgäster.

Akademien förvaltar ett antal fonder och stiftelser och delar ut drygt 8 mnkr i stipendier och priser varje år. Konstakademiens kansli sysselsätter idag 10 anställda.