november 2023

tis07nov(nov 7)00:00lör11nov(nov 11)00:00"Till dem som färdas"SAK:s vinstutställning 20237 november - 11 november Typ av Arrangemang:Utställning

Info

I årets vinstutställning, i Tengbomhallen, finns etthundratjugo vinster och 21 konstnärskap, det blir per definition en brokig samling. Verken och konstnärskapen blir nu en del i en lång obruten kedja verk sedan starten 1832. Med detta i åtanke tillåter vi oss några nostalgiska återblickar bland verken, men merparten av vinsterna är nya.

Förstapriset är ett verk av Jenny Källman, som också är årets årsbokskonstnär. En bok som är en garanterad vinst till varje medlem.

Uppdragsverket Till den som färdas utgör hela 100 vinster. I denna litografi möter vi ett motiv med hög igenkänning – ett bostadshus i ett ytterområde, omgivet av natur – men också med en nostalgisk och lätt overklig stämning. Grafik som en tillgänglig konstform är en tanke helt i SAK:s anda. Alla medlemmar har chans att vinna ett av dessa fantastiska konstverk att älska eller att brottas med och reflektera över.

Konstnärssamtal med förstapris- och årsbokskonstnären Jenny Källman
Datum: 11 november
Tid: kl 14-15
Plats: Tengbomhallen, plan 1