augusti 2022

lör27auglör01oktKarin FrostensonMänniskor och Möten27 augusti - 1 oktober Typ av Arrangemang:Utställning

Info

Med anledning av att det är sista dagen för utställningen Människor och Möten lördag 1 oktober bjuder Karin Frostenson in till musikunderhållning i kaféet.

Datum: Lördag 1 oktober
Tid: 14.00-15:30

Linus Sverker Wirén och Kaspar Persson Wirén på el bas, piano och nyckelharpa.

Fri entré, ingen föranmälan krävs. Välkomna!

Utställningen blev till under en period av isolering och byte av ateljé som följde i pandemins spår – den är mycket centrerad kring porträtt av  de människor som finns omkring mig – men även människor från andra tider som finns i min inre föreställningsvärld.        

En kortvägg befolkas av 22 porträtt som jag kallar  ”De Sköra”  De kom till i början av pandemin, när sträng isolering påbjöds och jag fick ge upp min gamla ateljé p.g.a. långa resor med kollektivtrafiken – jag blev 
” hemlös ” en tid och  detta bestämde både teknik och val av motiv, material och färgmedia för dessa arbeten. 

Vidare finns en svit om 7 målningar som är en summarisk berättelse om Carl von Linné – eller mina associationer som växte till bilder under arbetets gång – andra historiska gestalter är James Ensor och H.C. Andersen.

En konstnärsfamilj i tre generationer finns också på plats.

På andra kortväggen finns Marknaden – ett möte mellan Kabul och Wall Street, vidare Katedralen med drag av katedralen i Milano och Mona Lisa i ny roll – samt sir James teleskop med några av dess skapare. 

De ting som omger oss och som i mycket sätter sin prägel på vad vi tänker och känner och hur vi väljer att agera – de vardagliga föremålen – är en del av utställningen – en del av mina reflexioner och tankar under isoleringen – att se skönheten i de små tingen -­‐jag kallar den delen ” Dagarnas Mystik ”  

Det hela blir en mikroberättelse i den oändliga historien om Människan – själv ett mikroskopiskt sandkorn i kosmos. 

Karin Frostenson

Karin Frostenson "Ensor - ett dubbelporträtt". Foto Valdemar Gerdin
Karin Frostenson "Maria Cotollessa", olja på duk. Foto Valdemar Gerdin.