maj 2020

tis26maj(maj 26)11:00sön14jun(jun 14)16:00Bernadottestipendiat Hanna HusbergFrom Aurora to Geospace26 maj - 14 juni Typ av Arrangemang:Utställning

Info

Med anledning av det extraordinära läge som uppkommit i och med covid-19 och dess smittspridning har Konstakademien stängt all publik verksamhet. Stängningen gäller fram till 26 maj, men kan komma att förlängas. 

Våra aktuella utställningar har dokumenterats och finns tillgängliga via vår You Tube kanal.

Hanna Husberg (f 1981) tilldelades Bernadottestipendiet 2019 vilket innefattar ett års arbetsstipendium i en av Konstakademiens ateljéer. Stipendiet innebär även möjlighet till en utställning. 

Tillsammans med miljöforskaren Agata Marzecova genomför Hanna Husberg utställningen From Aurora to Geospace som en del av deras gemensamma projekt Towards Atmospheric Care.  

From Aurora to Geospace använder sig av material framställt under forskningsresor till EISCAT-radaranläggningarna, samt ytterligare arkivmaterial samlade under stipendiatperioden, för att genom ett fokus på synlighetens och förnimbarhetens poesi och politik utforska perceptuella skiften i hur vi känner atmosfären.

>> Läs utställningstexten här