augusti 2019

lör24augOnlinesön29sepBård Breivik(Online) Typ av Arrangemang:Utställning

Info

Foto: Sune Nordgren

 

Bård Breivik, 1948-2016, var en av Norges internationellt mest kända skulptörer. Han utbildades vid Bergens konsthantverksskola och Saint Martins College of Art and Design i London. Han hade sin första separatutställning i Oslo 1974 och har visats i utställningar över hela världen – från Guggenheim i New York (1982) till Nationalmuseum i Mali (2010). Bård Breivik har även varit verksam som lärare vid flera konstskolor och professor i skulptur vid Kungl. Konsthögskolan 1982-1985.

Breivik arbetade både i små, stora och monumentala format, främst som bildhuggare och skulptör, men delar av hans konst rör sig i gränslandet mellan arkitektur, landskapskonst och stadsplanering. I de tre Salarna på Konstakademien visas arbeten från hela Breiviks konstnärskap. Utställningen är curerad av akademiledamoten Sune Nordgren. I projektet War Paint i Sal Väst har han samarbetat med Greger Ulf Nilson som co-curator.

Den 24 augusti kl 13 hälsar Ständig sekreterare Isabella Nilsson välkommen i Mittsalen och presenterar dagens utställare och invigningar.
Bård Breiviks utställning invigs därefter av Sune Nordgren.