mars 2020

sön22mar13:0014:45INSTÄLLT! Aurora Lillieros-konsertArrangör: Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse22 mars Typ av Arrangemang:Konsert

Info

Som en försiktighetsåtgärd har Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse beslutat att ställa in konserten sön 22 mars.

Fredrika Bremer Förbundets Stipendiestiftelse delar årligen ut omkring 100 stipendier till kvinnliga högskolestuderande. Sedan några år tillbaka delas det stora Lillierosstipendiet ut som är riktat till unga operasångerskor och uttagningen sker med hjälp av en jury. Sedan starten har stipendiaten fått möjlighet att hålla en konsert och i år arrangeras denna på Konstakademien där årets stora Lillierosstipendiat Elisabet Einarsdottir uppträder, tillsammans med Kristine Nowlain som har tilldelats det lilla stipendiet.

Einarsdottir och Nowlain uppträder med både solonummer och duetter. Konserten startar kl. 13 och avslutas ca 14.40 och inkluderar en kort paus. Ackompanjatör är Dmitry Tyapkin, ryskfödd konsertpianist bosatt i Stockholm med utbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Rimsky-Korsakov Konservatoria i Sankt Petersburg och Operahögskolan i Stockholm.

Elisabet Einarsdottir är masterstudent på Malmö Opera Academy. Hon har tidigare studerat sång och opera vid Musikhögskolan i Reykjavik och Verdikonservatoriet i Milano och har medverkat i en rad uppsättningar. Einarsdottir har vunnit ett flertal tävlingar, t.ex. Coop Music Awards och kammarmusiktävlingen Rotary Club S. Siro i Milano för att nämna några. Hon har även mottagit flera stipendier, bl.a. från Kungliga musikaliska akademien.

Kristine Nowlain har studerat klassisk sång och opera i Los Angeles, Buenos Aires, Stockholm och är nu masterstudent på Malmö Opera Academy. Hon har sjungit ett flertal roller och är särskilt intresserad av kvinnliga tonsättare. Nowlain har också medverkat i Marina Abramovics veckolånga performanceverk The Cleaner på Moderna Museet i Stockholm 2018 och erhållit flera stipendier.