april 2023

ons19apr(apr 19)00:00lör29apr(apr 29)00:0060 år av kreativitetJubileumsfest med Nutida Svenskt Silver19 april - 29 april Typ av Arrangemang:Utställning

Info

Visas i Tengbomhallen på Konstakademien den 19-29 april

Nutida Svenskt Silver bjöd in till sin allra första utställning Ungt Silver år 1963, och under de 60 år som följt har generationer av smeder hunnit passera genom Nutidas gemenskap. I en hyllning till åren som gått firar Nutida Svenskt Silver in jubileumsåret med en skimrande festutställning i kreativitetens och gemenskapens tecken, det som fått föreningen att bestå genom decennierna: en gemenskap där Nutidas skickliga smeder kan finna såväl värme och stöd som kreativa utmaningar, och ett fortgående möte mellan trygga traditioner och nyskapande utsvävningar.

I utställningen 60 år av kreativitet. Jubileumsfest med Nutida Svenskt Silver utlovas corpus, smycken och gåvor, tillverkade i silver och andra material av 32 Nutidasmeder, till firande och fest!

Läs mer om utställningen, inkl öppettider här https://nutidasvensktsilver.se/60-ar-av-kreativitet/

Nutida Svenskt Silver är en grupp silver- och guldsmeder som arbetar brett och nyskapande, allt sedan starten 1963. Idag uttrycker sig Nutida i alla typer av material och tekniker, och skapar unika smycken, objekt och föremål i begränsade upplagor. 

Läs mer om Nutida här https://nutidasvensktsilver.se/

Silverkanna, Maria Börjesson. Ljusstake, Hubert Hydman. Handklov/armband, Åsa Elmstam. Stola med äggskal, Helena Sandström. Guldring, Caroline Lindholm. Silverring, Kajsa Avila. Foto: Sara Danielsson.