Arkivarie

Konstakademien anställer arkivarie – projektanställning under två år

Om arbetet

Arkivarbetet innebär att inventera, förteckna materialet i ett digitalt system och arkivlägga samlingar och handskrifter. I arbetet ingår vidare att utforma en arkivplan, en gallringsplan och övrig dokumentation som krävs. Konstakademien inreder ett helt nytt arkiv som kommer att sammanfatta de olika utrymmen som för närvarande finns i fastigheten och arkivarien fungerar som sakkunnig expert i detta arbete.

Om dig

Vi söker en arkivarie som kan och vill arbeta flexibelt och självständigt med att planera och genomföra förflyttningen och förtecknandet av de idag olika arkiven med bibehållande av respekt för det delvis mycket gamla materialet. Du har utbildning i arkivvetenskap och en dokumenterad erfarenhet av att självständigt leda och genomföra arbete med uppbyggnad och förvaltning av arkiv.

Du är initiativrik, drivande, noggrann, strukturerad, ansvarstagande och tålmodig. Arbetet kan ibland också vara fysiskt krävande.

Du har utmärkta kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Omfattning

Tjänsten är en projektanställning på heltid under tiden 2023 01 01 – 2024 12 31. Konstakademien tillämpar sex månaders provanställning.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan med personligt brev och CV som skickas till Ständig sekreterare Elisabeth Alsheimer Evenstedt, elisabeth.alsheimer@konstakademien.se
senast den 25 september 2022.           

Om Konstakademien

Konstakademien/Kungl. Akademien för de fria konsterna bildades år 1735 och har som uppdrag att främja de fria konsterna. Ledamöterna är konstnärer, arkitekter och hedersledamöter.

I den egna fastigheten på Fredsgatan 12 i centrala Stockholm bedrivs en öppen verksamhet med utställningar, föreläsningar och kulturarrangemang samt ett eget kafé | restaurang.

Konstakademien är även hyresvärd för ett 20-tal hyresgäster.

Akademien förvaltar ett antal fonder och stiftelser och delar ut drygt 8 mnkr i stipendier och priser varje år. Konstakademiens kansli sysselsätter idag 10 anställda.