Konstakademien söker kommunikatör

 

Kungliga akademien för de fria konsterna, Konstakademien, grundades 1735 med ändamålet att främja utvecklingen av bildkonsten. Detta sker bland annat genom att årligen dela ut ett stort antal stipendier till konstnärer och arkitekter, bevaka konstområdet, förvalta samlingar, anordna program och utställningar.  2017 besökte över 70 000 personer Konstakademiens utställningar. Nu söker vi en person som kan ansvara för vårt kommunikationsarbete.

Om arbetet

Kommunikationsarbetet ska bidra till att skapa en tydligare bild av Konstakademiens verksamhet och dess historiska betydelse. Ledorden för Konstakademien är kunskap, oberoende och långsiktighet.

Som kommunikatör är du direkt underställd Ständig sekreterare / VD vid Konstakademien.   Du ansvarar för kommunikationsfrågor samt planerar och genomför löpande kommunikationsstrategier gentemot både interna och externa intressenter. Du kommer att producera texter, informera media om kommande aktiviteter och utveckla Konstakademiens närvaro i sociala medier. Du genomför utvecklingsarbete i en delvis nyskapad tjänst samtliga processer och arbetsflöden som gäller kommunikationsarbetet vid Konstakademien.

Om dig

Vi söker dig som vill och kan arbeta flexibelt och självständigt med att planera och genomföra kommunikationsaktiviteter kopplade till Konstakademiens verksamhet.

Du är en skicklig skribent och som har erfarenhet av kommunikationsarbete genom såväl traditionella som sociala medier. Du är initiativrik, strukturerad, social och ansvarstagande. Du behärskar Microsoft Office, har grundläggande kunskaper i Photoshop, InDesign och WordPress samt Mynewsdesk eller liknande.

Vi tror att du har högskoleutbildning eller likvärdig utbildning inom kommunikation, arbetslivserfarenhet inom området och ett stort intresse för konst och kultur. Vi betonar bred erfarenhet framför en mångfacetterad utbildning.

Tjänsten är tillsvidare, deltid 50 procent, och du kommer att vara placerad i Konstakademiens vackra lokaler på Fredsgatan 12 i Stockholm.

Vi ser fram emot din digitala ansökan inklusive CV vilken ställs direkt till Ständig sekreterare Isabella Nilsson, isabella.nilsson@konstakademien.se    senast 1 juni. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Urval sker löpande. Vid frågor om tjänsten kontakta Isabella Nilsson, tel 0708 56 38 68.

Varmt välkommen med din ansökan!

Stäng meny
X