oktober 2018

6okt - 11novIdagUtställningsstipendiat Amalia Årfelt(Idag) Galleri ÖstTyp av Arrangemang:Utställning

Info

Amalia Årfelt mottog 2016 Konstakademiens utställningsstipendium med generöst bidrag ur Folke Hellström-Linds fond.

Årfelts pannåer och skulpturer av lejon, apor, ormar, färggranna fåglar i fantasilandskap bland palmer och vattendrag med näckrosor visas i Konstakademins Galleri Öst. Det är en dröm, en utopi, ett Paradisien som måhända kan kallas Amalien.
I sitt måleri arbetar Årfelt med intensiva färgmöten. Himlen är knallgul och marken rosa. Även vad gäller färgerna rör sig Årfelt i gränslandet mellan det sköna och det råa. I Amalias Paradisien är kulörerna närmast läckra. Det är som om man kan förnimma deras sälta och sötma, den krispiga smaken av ljusblått, surheten i det gula och de röda färgernas runda fruktighet. Färgerna försätter betraktaren i en kulinarisk dröm (utdrag ur utställningens katalogtext av Ann-Marie Tung Hermelin).

Amalia Årfelt:
Född 1969.
Utbildad vid  Kungl. Konsthögskolan i Stockholm 1990-95 , 96  samt 2006-2008.
Förutom separatutställningar på bland annat Hässleholms kulturhus, Enköpings konsthall och Supermarket, Konstnärshuset och Nationalgalleriet i Stockholm. Hon har hon gjort en rad offentliga verk, företrädesvis i Stockholmsregionen. Amalia Årfelt har också utformat filmprisstatyetten Gullspira.

Stäng meny
X