november 2017

11nov - 14janIdagThe Natural Enemies of Books(Idag) TengbomhallenTyp av Arrangemang:Utställning

Info

Välkommen till vernissage för utställningen The Natural Enemies of Books,Tengbomhallen, Konstakademien. Lördagen den 11 november kl 14–16.
Utställningen invigs kl 14.30 av Nina Beckmann, vd på Grafikens Hus.

The Natural Enemies of Books

MMS (Maryam Fanni, Matilda Flodmark, Sara Kaaman)

Boken Bookmaking on the Distaff Side (ungefär ”Bokhantverk på spinn-sidan”) publicerades 1937 av gruppen The Distaff Side som ett upprop av kvinnor inom tryckbranschen. Boken har beskrivits som ett knytkalas där ett tjugotal bokbindare, tryckare, typografer, illustratörer och författare har bidragit med historiska, satiriska och kritiska essäer, poem, manifest och typografiska experiment som beskriver branschen och föreslår en feministisk omtagning av bokhistorieskrivning.

MMS har använt Bookmaking on the Distaff Side som receptbok under ett par år. Utställningen är en samtida respons på, och ett tillgängliggörande av, ett annars svårtillgänglig antikvariskt objekt.

MMS är en grupp grafiska formgivare (Maryam Fanni, Matilda Flodmark, Sara Kaaman) som sedan 2012 gör gemensamma undersökningar inom visuell kultur med särskilt fokus på kvinno- och arbetarhistoria.

Projektet är finansierat av Konstnärsnämnden och genom Artist-in-Residence-period på Grafikens Hus i samarbete med Kretsen Södertälje. Tack till Nina Beckmann – Grafikens hus, Olof Sandahl – Kretsen Södertälje, Ulla Wennberg, Ciara Phillips, Emmy Dijkstra, Katja Winkes.

 

Stäng meny
X